Detské choroby sú samy o sebe náročné. Či už pre pacienta, alebo rodiča. Nehovoriac o tom, keď prídu na rad liečebné procedúry.

Jednou z deťmi nenávidených, ale zato účinných domácich procedúr sú obklady. Studené aj teplé. Deti sa im bránia, pretože pocit mokrého uteráku na holom tele príjemný nie je.

Ale vieme o jednej veci, ktorú si deti radi púšťajú k telu – plyšové hračky. Preto sme spojili príjemné s užitočným, a tak vznikol náš macko Uzdravko.

maco - 2.jpg

Náš na mieru šitý macko má špeciálne vrecká – na brušku a v ruke, do ktorých sa jednoducho vložia gélové vložky. Tie sa pred použitím nechajú vychladiť v mrazničke alebo, naopak, zohriať v mikrovlnke či teplej vode. Záleží na tom, aký obklad chceme dieťatku pripraviť.

Následne malý pacient jednoducho macka objíme, čím si priloží jeden obklad na hrudník a predĺžené ruky sa zapnú za krkom, čím sa druhý obklad umiestni na zátylok. Dieťa necháme 10 – 15 minút v liečivom objatí a následne gélové vložky vyberieme.

maco 3.jpg

Macko Uzdravko nie je plnohodnotnou náhradou klasickej liečby, ale príjemným doplnkom, ktorý môže napomôcť zmierneniu symptómov, ako je horúčka alebo zimnica.

Ak chcete mať aj vy doma takéto macka Uzdravka, ktorý rozdáva príjemné objatia, zapojte sa do našej súťaže na Instagrame zdravotnej poisťovne Dôvera do 10. júna.

Všetkým deťom prajeme krásny Medzinárodný deň detí a malým pacientom skoré uzdravko!