Kým v decembri pacient napríklad za posteľ nedoplácal nič, od januára musí doplatiť aj 460 eur. Nárast finančnej záťaže pacientov nás mrzí. Hoci sme ho nespôsobili my, ponúkame našim poistencom riešenie.

V našich skladoch máme obmedzené množstvo už použitých, ale repasovaných postelí, ktoré vieme poistencom požičať bez doplatku. Počet takýchto bezdoplatkových postelí v našich skladoch je však obmedzený a nedokážeme vyhovieť každej žiadosti o požičanie. Vieme si však spoločne pomôcť a počet postelí v našich skladoch zvýšiť - ak budeme solidárni.

Nové postele bez doplatku

Ak vám lekár predpíše a výdajňa pomôcok aj vydá novú posteľ bez doplatku, prosíme, keď ju už nebudete potrebovať, darujte ju nášmu skladu. Stačí kontaktovať našu najbližšiu pobočku, odvoz postele zariadime. Zrepasujeme ju a požičiame inému pacientovi, ktorý nemal šťastie na posteľ bez doplatku a finančne si nemôže dovoliť posteľ s doplatkom.

Nové postele, za ktoré ste doplácali

Rovnakú prosbu na vás máme aj v prípade, ak vám zostala posteľ, za ktorú ste museli vo výdajni zdravotníckych pomôcok doplácať. Tieto postele nemôžeme vykupovať, ale budeme za ostatných pacientov vďační, ak nám posteľ prenecháte. Na vlastné náklady ju dáme do poriadku a požičiame tým, ktorí si nemôžu dovoliť vysoké doplatky.

Za vašu solidaritu vám vopred ďakujeme.