Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Glykemická variabilita

Glykemická variabilita vyjadruje mieru kolísania hladiny cukru v krvi. Glykemická variabilita vyjadruje mieru kolísania hladiny cukru v krvi.

Prečítajte si viac

Body Mass Index -BMI

BMI alebo Index telesnej hmotnosti je číselný ukazovateľ, ktorý sa používa na meranie telesnej hmotnosti vzhľadom na výšku.BMI alebo Index telesnej hmotnosti je číselný ukazovateľ, ktorý sa používa na meranie telesnej hmotnosti vzhľadom na výšku.

Prečítajte si viac

Fyzická neaktivita

Moderný spôsob života, sedavé zamestnanie, využívanie dopravných prostriedkov namiesto chôdze a nadmerné používanie technológií prispieva k fyzickej neaktivite, teda k nedostatku pohybu v populácii. Moderný spôsob života, sedavé zamestnanie, využívanie dopravných prostriedkov namiesto chôdze a nadmerné používanie technológií prispieva k fyzickej neaktivite, teda k nedostatku pohybu v populácii.

Prečítajte si viac

Leptín

Je hlavný hormón v tele, ktorý riadi pocit hladu a sýtosti. Leptín produkujú tukové bunky (adipocyty).Je hlavný hormón v tele, ktorý riadi pocit hladu a sýtosti. Leptín produkujú tukové bunky (adipocyty).

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke