Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Tachykardia

Tachykardia označuje zvýšenú srdcovú frekvenciu, väčšiu ako 100 úderov za minútu. Tachykardia označuje zvýšenú srdcovú frekvenciu, väčšiu ako 100 úderov za minútu.

Prečítajte si viac

Ortostatická hypotenzia

Náhle zníženie krvného tlaku v dôsledku zmeny polohy tela z ľahu do sedu a do stoja alebo zo sedu do stoja, sa nazýva ortostatická hypotenzia. Náhle zníženie krvného tlaku v dôsledku zmeny polohy tela z ľahu do sedu a do stoja alebo zo sedu do stoja, sa nazýva ortostatická hypotenzia.

Prečítajte si viac

Silový tréning

Silový tréning, či už s vlastnou váhou alebo s posilňovacími strojmi, môže byť vhodný a účinný pri manažovaní obezity.Silový tréning, či už s vlastnou váhou alebo s posilňovacími strojmi, môže byť vhodný a účinný pri manažovaní obezity.

Prečítajte si viac

Glykolýza

Pojem glykolýza označuje súbor chemických reakcií, pri ktorých sa štiepi cukor a uvoľňuje sa energia.Pojem glykolýza označuje súbor chemických reakcií, pri ktorých sa štiepi cukor a uvoľňuje sa energia.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke