Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Fenomén úsvitu - dawn fenomen

Fenomén úsvitu je stav zvýšenej hladiny cukru v krvi u ľudí s cukrovkou 1. typu. Najčastejšie nastáva v skorých ranných hodinách.Fenomén úsvitu je stav zvýšenej hladiny cukru v krvi u ľudí s cukrovkou 1. typu. Najčastejšie nastáva v skorých ranných hodinách.

Prečítajte si viac

Androidná obezita

Androidná obezita je typ obezity, ktorá sa vyznačuje nadbytkom telesného tuku v oblasti brucha.Androidná obezita je typ obezity, ktorá sa vyznačuje nadbytkom telesného tuku v oblasti brucha.

Prečítajte si viac

Jojo efekt

Jojo efekt označuje opakované priberanie po absolvovaní rôznych diét.Jojo efekt označuje opakované priberanie po absolvovaní rôznych diét.

Prečítajte si viac

Total Daily Energy Expenditure (TDEE)

TDEE je celková denná energetická spotreba organizmu. Teda množstvo energie, ktoré váš organizmus potrebuje na udržanie základných funkcií, ako je dýchanie a trávenie a na všetky ostatné aktivity, ktoré vykonávate - vrátane športových.TDEE je celková denná energetická spotreba organizmu. Teda množstvo energie, ktoré váš organizmus potrebuje na udržanie základných funkcií, ako je dýchanie a trávenie a na všetky ostatné aktivity, ktoré vykonávate - vrátane športových.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke