Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Obezitogénne prostredie

Obezitogénne prostredie podporuje vznik a rozvoj obezity u jednotlivca. Obezitogénne prostredie podporuje vznik a rozvoj obezity u jednotlivca.

Prečítajte si viac

Stigmatizácia

Stigmatizácia ľudí s nadváhou a obezitou je negatívne hodnotenie, diskriminovanie, ponižovanie na základe hmotnosti daného jednotlivca.Stigmatizácia ľudí s nadváhou a obezitou je negatívne hodnotenie, diskriminovanie, ponižovanie na základe hmotnosti daného jednotlivca.

Prečítajte si viac

Endorfíny

Endorfíny sú v lekárskej spoločnosti známe ako opioidné peptidy schopné pôsobiť ako prirodzené analgetiká a anxiolytiká (znižujú vnímanie bolesti a stresu).Endorfíny sú v lekárskej spoločnosti známe ako opioidné peptidy schopné pôsobiť ako prirodzené analgetiká a anxiolytiká (znižujú vnímanie bolesti a stresu).

Prečítajte si viac

Termický efekt potravy (TEF)

TEF (Thermic Effect of Food) predstavuje množstvo energie, ktoré váš organizmus spotrebuje na trávenie, vstrebávanie a metabolizáciu potravy. TEF (Thermic Effect of Food) predstavuje množstvo energie, ktoré váš organizmus spotrebuje na trávenie, vstrebávanie a metabolizáciu potravy.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke