Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Blokátory kalciových kanálov

Blokátory kalciových kanálov označujú skupinu rôznorodých látok, ktoré spomaľujú vstup vápnika do buniek ciev a srdca, rozširujú cievy, a tým znižujú krvný tlak.Blokátory kalciových kanálov označujú skupinu rôznorodých látok, ktoré spomaľujú vstup vápnika do buniek ciev a srdca, rozširujú cievy, a tým znižujú krvný tlak.

Prečítajte si viac

Obličkový prah pre glukózu

Pojmom obličkový alebo renálny prah sa označuje hladina glukózy v krvi, pri ktorej sa začína glukóza dostávať do moču.Pojmom obličkový alebo renálny prah sa označuje hladina glukózy v krvi, pri ktorej sa začína glukóza dostávať do moču.

Prečítajte si viac

Diagnóza E66

Je označenie diagnózy, ktorá je uvedená v medzinárodnej klasifikácii chorôb a označuje obezitu.Je označenie diagnózy, ktorá je uvedená v medzinárodnej klasifikácii chorôb a označuje obezitu.

Prečítajte si viac

Energetická nerovnováha

Energetická nerovnováha znamená, že príjem energie nie je rovnaký ako jej výdaj.Energetická nerovnováha znamená, že príjem energie nie je rovnaký ako jej výdaj.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke