Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Fibróza

Fibróza pomenúva zjazvené tkanivo, ktoré môže byť výsledkom hojenia rany po zápale a zranení, alebo je jeho príčina neobjasnená. Fibróza pomenúva zjazvené tkanivo, ktoré môže byť výsledkom hojenia rany po zápale a zranení, alebo je jeho príčina neobjasnená.

Prečítajte si viac

Kreatinín

Kreatinín je konečný produkt svalového metabolizmu, ktorý obličky filtrujú z krvi a vylučujú z tela močom. Kreatinín je konečný produkt svalového metabolizmu, ktorý obličky filtrujú z krvi a vylučujú z tela močom.

Prečítajte si viac

Aeróbne cvičenie

Je to také cvičenie, pri ktorom sa človek zadýcha. Teda napríklad beh, plávanie, cyklistika, ale aj rýchla chôdza či tanec. Aeróbne cvičenie môže byť účinným prostriedkom pri manažovaní obezity.Je to také cvičenie, pri ktorom sa človek zadýcha. Teda napríklad beh, plávanie, cyklistika, ale aj rýchla chôdza či tanec. Aeróbne cvičenie môže byť účinným prostriedkom pri manažovaní obezity.

Prečítajte si viac

Morbídna obezita

Morbídna obezita je extrémna forma obezity, ktorá môže mať závažné dôsledky pre zdravie.Morbídna obezita je extrémna forma obezity, ktorá môže mať závažné dôsledky pre zdravie.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke