Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Nyktúria

Nyktúria pomenúva časté nočné budenie kvôli potrebe ísť na toaletu.Nyktúria pomenúva časté nočné budenie kvôli potrebe ísť na toaletu.

Prečítajte si viac

Bazálny metabolizmus (BMR)

Bazálny metabolizmus vyjadruje množstvo energie, ktoré vaše telo potrebuje na udržanie základných životných funkcií, keď ste v úplnom pokoji a neprebiehajú žiadne fyzické ani tráviace aktivity.Bazálny metabolizmus vyjadruje množstvo energie, ktoré vaše telo potrebuje na udržanie základných životných funkcií, keď ste v úplnom pokoji a neprebiehajú žiadne fyzické ani tráviace aktivity.

Prečítajte si viac

Perfúzia

Proces, pri ktorom krv preteká cievami v cieľovom orgáne, prípadne v tkanive, sa nazýva perfúzia. Proces, pri ktorom krv preteká cievami v cieľovom orgáne, prípadne v tkanive, sa nazýva perfúzia.

Prečítajte si viac

Kardiostimulátor

Je to zariadenie, ktoré sa používa na liečbu porúch srdcového rytmu a jeho úlohou je podpora činnosti srdca.Je to zariadenie, ktoré sa používa na liečbu porúch srdcového rytmu a jeho úlohou je podpora činnosti srdca.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke