Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Kalorický deficit

Kalorický deficit je základným princípom chudnutia. Dosiahnete ho znížením príjmu kalórií prijatých stravou alebo zvýšením kalorického výdaja pohybom. Kalorický deficit je základným princípom chudnutia. Dosiahnete ho znížením príjmu kalórií prijatých stravou alebo zvýšením kalorického výdaja pohybom.

Prečítajte si viac

Spánkové apnoe

Spánkové apnoe je spánková porucha, pri ktorej dochádza k opakovanému zastaveniu dýchania.Spánkové apnoe je spánková porucha, pri ktorej dochádza k opakovanému zastaveniu dýchania.

Prečítajte si viac

Nutri-Score

Je to systém hodnotenia výživovej (nutričnej) kvality potravín. Jeho cieľom je pomôcť spotrebiteľom pri výbere zdravších potravín, a tým podporovať zdravé stravovanie.Je to systém hodnotenia výživovej (nutričnej) kvality potravín. Jeho cieľom je pomôcť spotrebiteľom pri výbere zdravších potravín, a tým podporovať zdravé stravovanie.

Prečítajte si viac

Hypertenzia

Hypertenzia pomenúva v medicíne tlak krvi, ktorý je vyšší než je normálne. Hypertenzia pomenúva v medicíne tlak krvi, ktorý je vyšší než je normálne.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke