Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Generiká

Generické lieky sú alternatívou k originálnym tzv. inovatívnym liekom. Generické lieky sú alternatívou k originálnym tzv. inovatívnym liekom.

Prečítajte si viac

Autoimunitné ochorenie

Imunopatia alebo autoimunitné ochorenie je označenie pre skupinu ochorení, pri ktorých imunitný systém napáda vlastné bunky. Robí tak preto, pretože nesprávne vyhodnotí aj zdravé bunky ako telu škodlivé a začne proti ním produkovať protilátky. V mies...

Prečítajte si viac

Kortizol

Kortizol je dôležitý stresový hormón, ktorý pôsobí proti účinkom inzulínu. Jednou z jeho funkcií je zvyšovanie hladiny cukru v krvi. Cieľom je zabezpečiť dostatok glukózy pre mozog v stresových situáciách.Kortizol je dôležitý stresový hormón, ktorý pôsobí proti účinkom inzulínu. Jednou z jeho funkcií je zvyšovanie hladiny cukru v krvi. Cieľom je zabezpečiť dostatok glukózy pre mozog v stresových situáciách.

Prečítajte si viac

ACE inhibítory

ACE inhibítory sa používajú na liečbu vysokého krvného tlaku a chronického srdcového zlyhávania.ACE inhibítory sa používajú na liečbu vysokého krvného tlaku a chronického srdcového zlyhávania.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke