Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Diuretiká

Diuretiká sú lieky, ktoré zvyšujú vylučovanie vody z tela. Boli jedným z prvých látok používaných na liečbu hypertenzie a na tento účel sa používajú dodnes. Diuretiká sú lieky, ktoré zvyšujú vylučovanie vody z tela. Boli jedným z prvých látok používaných na liečbu hypertenzie a na tento účel sa používajú dodnes.

Prečítajte si viac

Kapilárna krv

Je to krv odobratá z prsta. Využíva sa na vyšetrenie glykémie u diabetikov, glykemického profilu, vyšetrenie parametrov acidobázickej rovnováhy a vyšetrenie doby krvácania.Je to krv odobratá z prsta. Využíva sa na vyšetrenie glykémie u diabetikov, glykemického profilu, vyšetrenie parametrov acidobázickej rovnováhy a vyšetrenie doby krvácania.

Prečítajte si viac

Čas v rozsahu = Time in range (TIR)

Time in Range (TIR) ​​je hodnota vyjadrená v percentách a znamená, koľko % času sú glykémie pacienta v cieľovom pásme.Time in Range (TIR) ​​je hodnota vyjadrená v percentách a znamená, koľko % času sú glykémie pacienta v cieľovom pásme.

Prečítajte si viac

Malnutrícia

Malnutrícia označovaná ako podvýživa predstavuje nedostatočný alebo zhoršený stav výživy organizmu. Malnutrícia označovaná ako podvýživa predstavuje nedostatočný alebo zhoršený stav výživy organizmu.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke