Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Zdravý životný štýl

Zdravý životný štýl predstavuje rovnováhu medzi fyzickou aktivitou, zdravou stravou a celkovou starostlivosťou o telo a myseľ.Zdravý životný štýl predstavuje rovnováhu medzi fyzickou aktivitou, zdravou stravou a celkovou starostlivosťou o telo a myseľ.

Prečítajte si viac

Bradykardia

Bradykardia označuje nízku srdcovú frekvenciu, ktorá je zväčša menšia ako 60 úderov za minútu. Bradykardia označuje nízku srdcovú frekvenciu, ktorá je zväčša menšia ako 60 úderov za minútu.

Prečítajte si viac

Ascites

Jav, kedy sa v brušnej dutine hromadí tekutina, sa nazýva ascites. Najčastejšie ide o príznak cirhózy pečene.Jav, kedy sa v brušnej dutine hromadí tekutina, sa nazýva ascites. Najčastejšie ide o príznak cirhózy pečene.

Prečítajte si viac

Bronzový diabetes a hemochromatóza

Ide o kombináciu cukrovky a tmavšieho zafarbenia kože v dôsledku nadmerného ukladania železa do tkanív pri hemochromatóze. Ide o kombináciu cukrovky a tmavšieho zafarbenia kože v dôsledku nadmerného ukladania železa do tkanív pri hemochromatóze.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke