Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

MODY – cukrovka mladistvých

MODY (Maturity-onset diabetes of the young) je vzácna forma cukrovky, ktorá sa prejaví do 25. roku života.MODY (Maturity-onset diabetes of the young) je vzácna forma cukrovky, ktorá sa prejaví do 25. roku života.

Prečítajte si viac

Biostator

Biostator je prvý umelý pankreas, ktorý sa využíval na dávkovanie inzulínu a na kontinuálne monitorovanie glykémie v rokoch 1970 až 1980.Biostator je prvý umelý pankreas, ktorý sa využíval na dávkovanie inzulínu a na kontinuálne monitorovanie glykémie v rokoch 1970 až 1980.

Prečítajte si viac

Cyanóza

Cyanóza je modrasté zafarbenie kože a slizníc spôsobené nedostatočným okysličením krvi.Cyanóza je modrasté zafarbenie kože a slizníc spôsobené nedostatočným okysličením krvi.

Prečítajte si viac

Anasarka

Anasarka je lekársky termín, ktorý sa vzťahuje na opuch rozšírený po celom tele. Je to jeden z príznakov srdcového zlyhávania.Anasarka je lekársky termín, ktorý sa vzťahuje na opuch rozšírený po celom tele. Je to jeden z príznakov srdcového zlyhávania.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke