Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Gestačný diabetický distres

Gestačný diabetický distres je špecifická forma stresu pri tehotenskej cukrovke.Gestačný diabetický distres je špecifická forma stresu pri tehotenskej cukrovke.

Prečítajte si viac

Postiniciálna remisia cukrovky 1. typu

Postiniciálna remisia cukrovky 1. typu je dočasné obdobie, kedy pacient potrebuje prijímať menšiu dávku inzulínu.Postiniciálna remisia cukrovky 1. typu je dočasné obdobie, kedy pacient potrebuje prijímať menšiu dávku inzulínu.

Prečítajte si viac

Energetická hodnota

Zdravý životný štýl predstavuje rovnováhu medzi fyzickou aktivitou, zdravou stravou a celkovou starostlivosťou o telo a myseľ.Zdravý životný štýl predstavuje rovnováhu medzi fyzickou aktivitou, zdravou stravou a celkovou starostlivosťou o telo a myseľ.

Prečítajte si viac

Kalória

Kalória je jednotkou merania energie. Kalórie udávajú, koľko energie obsahujú potraviny v našom jedálničku a koľko energie musíme vynaložiť na ich spotrebu.Kalória je jednotkou merania energie. Kalórie udávajú, koľko energie obsahujú potraviny v našom jedálničku a koľko energie musíme vynaložiť na ich spotrebu.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke