Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Adipocyty

Adipocyty sú bunky v tele, ktoré sa nachádzajú v tukovom tkanive a sú zodpovedné za uchovávanie tuku vo forme tukových zásob.Adipocyty sú bunky v tele, ktoré sa nachádzajú v tukovom tkanive a sú zodpovedné za uchovávanie tuku vo forme tukových zásob.

Prečítajte si viac

Kognitívna behaviorálna terapia (KBT)

Terapia KBT je psychoterapeutický prístup, ktorý sa zameriava na súvislosť medzi myšlienkami, emóciami a správaním.Terapia KBT je psychoterapeutický prístup, ktorý sa zameriava na súvislosť medzi myšlienkami, emóciami a správaním.

Prečítajte si viac

Hypotenzia

Hypotenzia označuje zníženie krvného tlaku v tepnách pod hodnoty 90/60 mmHg.Hypotenzia označuje zníženie krvného tlaku v tepnách pod hodnoty 90/60 mmHg.

Prečítajte si viac

Fyzická aktivita (MET)

V súvislosti s fyzickou aktivitou sa často používa termín MET (Metabolic Equivalent of Task). Toto označenie sa používa najmä pri hodnotení intenzity cvičenia. V súvislosti s fyzickou aktivitou sa často používa termín MET (Metabolic Equivalent of Task). Toto označenie sa používa najmä pri hodnotení intenzity cvičenia.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke