Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Betablokátory

Betablokátory sú látky, ktoré sa používajú ako liečivá pri viacerých ochoreniach, predovšetkým pri hypertenzii, nepravidelnej srdcovej frekvencii a pri ochorení koronárnych ciev. Znižujú riziko náhleho srdcového zlyhania.Betablokátory sú látky, ktoré sa používajú ako liečivá pri viacerých ochoreniach, predovšetkým pri hypertenzii, nepravidelnej srdcovej frekvencii a pri ochorení koronárnych ciev. Znižujú riziko náhleho srdcového zlyhania.

Prečítajte si viac

Fytofarmaká

Fytofarmaká sú výživové doplnky a lieky získané z liečivých rastlín.Fytofarmaká sú výživové doplnky a lieky získané z liečivých rastlín.

Prečítajte si viac

Viscelárny tuk

Je to druh telesného tuku, ktorý sa nachádza hlavne vo vnútri brušnej dutiny okolo vnútorných orgánov ako je pečeň, pankreas, črevá.Je to druh telesného tuku, ktorý sa nachádza hlavne vo vnútri brušnej dutiny okolo vnútorných orgánov ako je pečeň, pankreas, črevá.

Prečítajte si viac

Bioelektrická impedenecia

Bioelektrická impedencia (BIA) je neinvazívna metóda na meranie telesného zloženia pre výpočet množstva telesného tuku, svalov a vody v tele.Bioelektrická impedencia (BIA) je neinvazívna metóda na meranie telesného zloženia pre výpočet množstva telesného tuku, svalov a vody v tele.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke