Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Polyfágia

Polyfágia pomenúva neustály pocit hladu a to aj v prípade, že je človek práve najedený. Častokrát vedie k prejedaniu sa.Polyfágia pomenúva neustály pocit hladu a to aj v prípade, že je človek práve najedený. Častokrát vedie k prejedaniu sa.

Prečítajte si viac

Oportúnne patogény

Oportúnne patogény sú mikroorganizmy, ktoré využívajú príležitosť.Oportúnne patogény sú mikroorganizmy, ktoré využívajú príležitosť.

Prečítajte si viac

Kalibrácia glukózového senzora

Pri kalibrácii senzora si pacient s cukrovkou zmeria cukor v krvi pomocou glukomera a údaje zadá do senzora. Senzor tak získa hodnoty, voči ktorým môže porovnávať. Pri kalibrácii senzora si pacient s cukrovkou zmeria cukor v krvi pomocou glukomera a údaje zadá do senzora. Senzor tak získa hodnoty, voči ktorým môže porovnávať.

Prečítajte si viac

Blokátory receptora pre angiotenzín

Blokátory receptora pre angiotenzín patria medzi základné látky znižujúce krvný tlak a majú porovnateľné účinky s ACE inhibítormi. Blokátory receptora pre angiotenzín patria medzi základné látky znižujúce krvný tlak a majú porovnateľné účinky s ACE inhibítormi.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke