Slovníček

Nerozumiete niektorej diagnóze či medicínskemu pojmu? V slovníčku nájdete výrazy z oblasti ochorení srdca, cukrovky aj obezity.

people.png

Antiobezitiká

Antiobezitiká sú lieky, ktoré sa používajú na znižovanie hmotnosti u ľudí trpiacich obezitou. Úlohou týchto liekov je regulovať množstvo telesného tuku a znižovať telesnú hmotnosť.Antiobezitiká sú lieky, ktoré sa používajú na znižovanie hmotnosti u ľudí trpiacich obezitou. Úlohou týchto liekov je regulovať množstvo telesného tuku a znižovať telesnú hmotnosť.

Prečítajte si viac

Chronické ochorenie

Chronické ochorenie je zdravotný stav, ktorý trvá dlhodobo a obvykle sa nemení rýchlo. Takéto ochorenie môže trvať mesiace až celé roky a často vyžaduje dlhodobú liečbu a starostlivosť.Chronické ochorenie je zdravotný stav, ktorý trvá dlhodobo a obvykle sa nemení rýchlo. Takéto ochorenie môže trvať mesiace až celé roky a často vyžaduje dlhodobú liečbu a starostlivosť.

Prečítajte si viac

Non-excercise activity thermogenesis (NEAT)

Skratka NEAT predstavuje všetky spálené kalórie počas aktivít, ktoré sa nepovažujú za cvičenie.Skratka NEAT predstavuje všetky spálené kalórie počas aktivít, ktoré sa nepovažujú za cvičenie.

Prečítajte si viac

Vazokonstrikcia

Vazokonstrikcia je zúženie, stiahnutie ciev, ktoré spôsobí zníženie prietoku krvi a zvýšenie krvného tlaku. Vazokonstrikcia je zúženie, stiahnutie ciev, ktoré spôsobí zníženie prietoku krvi a zvýšenie krvného tlaku.

Prečítajte si viac

Prihláste sa do programu diabetikov

Naučíme vás zvládať vaše ochorenie

Prihlásiť sa do programu

Linka pre zdravie

Odpovieme na otázky o ochoreniach srdca, cukrovke, nadváhe a obezite.

Viac o linke